Ninja Warrior

Het is de zwaarste hindernisbaan ter wereld; tot nu toe hebben slechts tien mensen de afgelopen twintig jaar het parcours volledig weten af te leggen. Of een Nederlander erin slaagt nummer elf te worden is vanaf 9 maart te zien bij Ninja Warrior Nederland dat SBS6 uitzendt.

In een oude werkloods in Utrecht is het officiële parcours opgesteld waar deze week 250 afgetrainde deelnemers zich op storten. “Er zitten mud obstacle-fanatiekelingen bij en een paaldanseres, maar ook een groenteboer en iemand die zo je buurvrouw zou kunnen zijn”, vertellen Kim-Lian van der Meij en Dennis van der Geest. “Sommigen hebben ter voorbereiding op dit programma hun zolder verbouwd.”

Jack van Gelder is gestrikt om commentaar te leveren bij de hindernissen, zoals de Salmon Ladder die de deelnemer tegen de zwaartekracht in moet afleggen of het finalespektakel Mount Midoriyama waarbij de kandidaat met het inmiddels totaal verzuurde lijf ’nog even’ 25 meter moet touwklimmen.

Ninja Warrior, van origine een Japans format, is met de Nederlandse versie straks in 165 landen te zien. Het is apenkooien in het kwadraat. De vergelijking met een spelprogramma als Wipeout gaat mank, zeggen de makers. “Dat was om te lachen, dit is om te bewonderen.” Tijdens de opnamen staan onder meer een ambulance met personeel en twee fysiotherapeuten paraat.

© Tekst: Telegraaf

Latest Stories

Kort nieuws: januari 2021

Kim-Lian vlogt vanuit Zweden!

Kort nieuws: december 2020

Kort nieuws: november 2020

Kim-Lian nieuwe presentatrice 50/50

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.