Biografie

Kim-Lian werd op 1 oktober 1980 geboren te Beverwijk. Al van jongs af aan is Kim-Lian bezig met optreden en dit heeft ze niet van een vreemde. Haar ouders dansten op hoog niveau, zelfs toen Kim-Lian nog in de buik van haar moeder zat. Als klein meisje deed ze al mee aan dans- en playbackwedstrijden met als hoogtepunt haar deelname aan de miniplaybackshow (1986) van Henny Huisman. Hier deed ze zelfs nog een tweede keer aan mee samen met haar zusjes (1991).

Vanaf haar zestiende stond Kim-Lian ingeschreven bij diverse casting- en modellenbureaus, waarbij ze al snel haar eerste klussen kreeg. Zo werd ze gevraagd voor modeshows, reclamewerk, fotoshoots en werd ze in 1998 gekroond tot Miss Fitness.

Kim-Lian is vanaf 2001 al op verschillende tv-zenders te zien. Zo presenteerde ze puzzeltijd bij RTL4 en maakte ze in 2003 de overstap naar kindertelevisie. Bij Foxkids/Jetix presenteerde ze het bekende kinderprogramma ‘Kids top 20’ en bracht ze in diezelfde periode haar eerste single ‘Teenage Superstar’ uit! Twee albums (‘Balance’ en ‘Just Do It’) en vele singles volgden.

Inmiddels zijn er vele zenders die Kim-Lian graag als presentatrice in hun team hadden. Zo werkte ze voor RTL4, Foxkids/Jetix, de Avro en is ze sinds 2014 één van de vaste gezichten van SBS6 en presenteerde ze o.a. het populaire programma ‘Zullen we een spelletje doen?’.

Duizendpoot Kim-Lian is naast presentatrice en zangeres ook nog eens actrice. Ze speelde in vele musicals en verleende haar stem aan een reeks animatiefilms. Als klap op de vuurpijl was ze in 2015 voor het eerst zelf te zien en horen op het witte doek in de film ‘Apenstreken’.

Kim-Lian is een veelzijdige vrouw die in alles kan en wil uitblinken; gedreven door passie, energie, girlpower, dynamiek, talent en humor, een artiest die met minder geen genoegen neemt. Maar uiteindelijk is er één ding wat voor Kim-Lian nog veel belangrijker is en dat is haar gezin. Samen met producer Daniel Gibson kreeg ze 3 kinderen: Ronja, William en Benjamin. Ze wonen in Nederland, maar verblijven elke zomer in Zweden (het thuisland van Daniel).

Latest Stories

Kort nieuws: januari 2021

Kim-Lian vlogt vanuit Zweden!

Kort nieuws: december 2020

Kort nieuws: november 2020

Kim-Lian nieuwe presentatrice 50/50

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.