The Buddy Film Project

Kim-Lian zet zich – samen met andere BN’ers – in voor The Buddy Film Project. Daarin nemen buddies, Nederlandse filmprofessionals, gevluchte collega’s uit onder meer Syrië en Iran op sleeptouw.

“Ik werd metéén gegrepen door dit geweldige initiatief. Bij de Buddy Film Project worden vluchtelingen niet met angst, argwaan of medelijden benaderd, maar juist vanuit hun passie en professie voor het vak “film maken”, aldus Kim-Lian.

Ze vervolgt: “Op deze manier wordt een deur opengezet om hen te laten doen waar ze in hun thuisland ook goed in waren, geld te verdienen, hun netwerk in de branche op te bouwen, hun eigenwaarde terug te vinden én bovenal een bijzondere film te maken, waar velen van kunnen genieten. Ik ben trots dat ik een rol in deze film mag vertolken.”

Het streven is om in één jaar tijd een lange speelfilm te maken waar zoveel mogelijk vluchtelingen aan mee kunnen werken; voor en achter de schermen. Dus ook cateraars, runners, builders, productieassistenten en muzikanten. Volgend jaar op het Nederlands Filmfestival in 2017 moet de film in première gaan. Sterker nog: het moet de openingsfilm van het festival zijn!

Om de productie te kunnen starten, het scenario te schrijven en workshops te organiseren, zijn initiatiefnemers Dennis Overeem en actrice Dewi Reijs een crowdfundcampagne gestart die nu loopt via partner CineCrowd. De crowdfund loopt tot en met 16 december.

Bekijk hier de oproep voor de crowdfund-actie!

© teksten: Telegraaf & The Buddy Film Project

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.